Kerti Tippek

Czeróczki Zsuzsa kertészmérnök blogja

Nagy ötletek kis kertekbe

2015. február 07. 16:22 - Czeróczki Zsuzsa

Manapság egyre kisebbek a kertek, és az ápolásukra is egyre kevesebb időnk marad. Rohanunk...de legyen egy kis oázis ahol megpihenhet testünk lelkünk egyaránt! Az alábbi ötletekkel a kiskertek és balkonok tulajdonosait szeretném inspirálni, de ezek az ötletek bármelyikünk otthonában használhatók.

 

Gömbölyű formák dicsérete

A gömbölyded formák nemcsak a férfiszemek számára kellemesek, jobban érezzük magunk egy olyan térben amely szinte körülölel. Tüntessük el a sarkokat, lágyítsuk az éleket.

 

Fókuszpont

A fókuszpont segít abban, hogy optikailag meghatározzuk egy tér központját ez lehet egy érdekes szobor, csobogó, kerti kiülő, de egy különleges növény is.

Tagolás

A kis tereket ne osszuk meg! A közlekedőutak, növényszigetek maradjanak a széleken.

 

Burkolat

Burkolatként egyszínű anyagokra törekedjünk, ha kavicsburkolatot választunk a kisebb szemcseméret az ideális. Ha hosszúkás terünk van a szélesebb burkolatok a térérzetünk is növelik.

 

A slussz poén: TÜKÖR

Ami bent működik, az kint is nagy ötlet. A tükrök nem csak nagyítják a teret, de különleges, mesebeli hellyé is varázsolják a kertünk / teraszunk.

 

 

+ egy jótanács:

Ide is érvényes az örökérvényű jótanács "A kevesebb néha több". Ne akarjunk mindent bezsúfolni egy kis térre. Legyen szellős, jól átlátható, kapjunk benne levegőt.

Nagyon retro, bájosan kusza igazi nagyvárosi kert

 

Segítségre van szükséged a kerttervezés során, vagy csak feldobnád a hangulatát? Keress meg bátran az elérhetőségeimen, már az online szaktanácsadás is működik!

További ötletekért kövess a facebookon: https://www.facebook.com/KertiTippek

Szklenárik-Czeróczki Zsuzsa

kertészmérnök - Czeróczki Díszfaiskola Dabas

30/2275512 vagy zsuzsa.cz@gmail.com

A képek a Pinterest-Városi kertek albumomból származnak, ahol még több inspiráló ötletet találsz :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kertitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr878597820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása